[megnyitó
| [sajtó]

Kiállítás - Vidák Zsolt: Pipien Molestus

Kiállítás dátuma: 
2014. június 13 – július 4.

A 2008-ban a Moholy-Nagy Művészeti egyetem grafika szakán legjobb diploma díját elnyert grafikus, Vidák Zsolt munkáit Magyarországon kívül már több európai és afrikai(!) országban bemutatták. Számos csoportos kiállításon szerepelt már, de nagyobb lélegzetű önálló kiállítására még nem került sor. A kArton galériában ezt a hiányt kívánjuk pótolni, és bemutatni az elmúlt években készült alkotásait.
Először is Itt lesz Pipien Molestus… az a Pipien Molestus aki a Symposion Sínbusz című különkiadásaként megjelent szürreális nyelvjátékokból felépített történeteinek főhőse (nota bene: nem csak illusztrálta, írta is Vidák Zsolt).
Lesz több (két-vagy többoldalas) képregény a Last Trip és a vendégszeretős –hentesbárdos Greetings from Hungary. Lesz itt békebeli bélyeg(portré)sorozat híres emberekről (Hajdú Farkas-Zoltán Békebeli 1913 c. kötetéből) és Zsolt kedvtelésből készített portrésorozata kedvenc híres kultúr-személyeiről (Bulgakov, Kafka, Georg Grosz…) készült portréi. Lesz sűrű kompozíciójú, mindigvalamiújatfelfedezős fekete-fehér giga-grafika, meg Budapest, szabadkézzel. Ilyesvalamik. Ave Pipien Molestus!

Vidák Zsolt honlapja: http://www.vidak.hu/

Megnyitó: 2014. június 12, 19 óra
Megnyitja: Pálfi György grafikusművész
Megtekinthető: 2014. június 13 – július 4.

Bővebben: www.karton.hu
info@karton.hu