[megnyitó
| [sajtó]

Eperjesi Ágnes

Kiállítás dátuma: 
2002. október 31 - november 23.

A kArton Galéria örömmel mutatja be Eperjesi Ágnes legújabb kiállítását. A kArtonban bemutatásra kerülő művek - hasonlóan a művész korábbi munkáihoz - ezúttal sem állnak távol a háztartási praktikák világától. A Főzési tanácsok - The gentle art of making food, receptek, konyhai fortélyok vizuális változatát mutatja be. A kisméretű celofánra rajzolt - ezúttal kézzel festett - instrukciókat a művész fotónegatívként kezeli, amelyet aztán fotópapírra nagyít fel.

A főzési tanácsok, illusztrált receptek nem csak egyes ételek elkészítését teszik szemléletessé (és így könnyebbé), hanem egyúttal művészettörténeti parafrázisokat is mutatnak.

Azok számára, akik a konyhát nem csak praktikus célokra használják örömmel jelentjük, hogy a művész eperverziók tömkelegét gyűjtötte össze: japán eper, kerek eper, lyukas eper, tömött eper, páros eper...stb. Ezek Eperjesi Ágnesnek köszönhetően legtöbbünk kedvenc konyhai műfajában a hűtőmágnesben teremtődtek újjá.