[megnyitó
| [sajtó]

Let's come together - Képregényesek egyesüljetek!

Kiállítás dátuma: 
2002. szeptember 26 - október 19.

A kArton Galéria idén februárban rendezte meg a Stripburek elnevezésű nemzetközi képregénykiállítást. A Let's come together ennek a programnak a folytatása, amelynek keretében a műfaj magyarországi képviselőit szeretnénk bemutatni. “Az amerikai szuperhősök megjelentek a hazai lappiacon, az olcsó “botránykarikatúrához” kötodő képregény is erőre kapott, de a művészi igényű hazai képregény továbbra is tetszhalott. Volna mit újjáéleszteni. Vagyis, van hazai képregény -hagyomány. Igaz, nem folytatható ott, ahol abbamaradt, a hatvanas-hetvenes évek fénykoránál, Zórád Ernő, Sebők Imre, Korcsmáros Pál rajzainál, illetve Cs. Horváth Tibor szövegeinél. Folytatni nem lehet, de belőle kiindulni igen.”*
A 2002. szeptember 26.a és október 19.e között megrendezésre kerülő kiállítás két részből áll: a kArton Galéria gyűjteményének bemutatása mellett (Zórád Ernő, Sebők Imre művei), egy folyamatosan épülő kiállítást tervezünk a kortárs hazai anyag bemutatásával. Ez alkalommal tematikai, technikai és méretbeli korlátozástól függetlenül, mindenkitől várunk képregényeket (október 14-ig). A kiállítást maguk az alkotók rendezik és alakítják a folyamatosan érkező munkák függvényében.
A kiállításhoz különböző programok kapcsolódnak: előadások, animációs filmek bemutatása, filmvetítések, olvasószoba, ahol különböző képregény témájú magazinokat és könyveket lapozgathatnak a látogatók.

* részlet Nagy Gergely: Folyt. köv. c. írásából, amely a kArton Galéria honlapján olvasható teljes terjedelemben.
Megtaláható:itt

2002. október 3. 17.00
Kertész Sándor: A képregény Magyarországon (diavetítéses előadás)

2002. október 8. 17.00
Varró Attila: A film és a képregény kapcsolata

2002. október 9. 17.00
Filmvetítés

2002. október 10. 17.00
Diafilmvetítés (Zórád Ernő, Sebők Imre diafilmjei)

2002. október 17.17.00
Kertész Sándor: Hova tovább?
Hogyan működik és hová fejlődhet a képregény? (diavetítéses előadás)